De komende drie jaar heeft het college voor het sociaal domein drie pijlers vastgesteld. De motivatie, voor juist deze drie, leest u terug in het collegewerkprogramma 2022-2026: “Stabiel en daadkrachtig voor Woensdrecht."
Aan elke pijler is een hoofddoelstelling toegevoegd die voor het sociaal domein voor de komende drie collegejaren relevant is en waar richtinggevend op gestuurd wordt. Hieronder staan de drie pijlers en de drie hoofddoelstellingen voor u beschreven.
- Pijler 1 We behouden wat met zorg en aandacht is opgebouwd
Hoofddoelstelling pijler 1: Er wordt onderhoud op het bestaande gevoerd en er blijft voldaan worden aan wettelijke verplichtingen en kaders. Als blijkt dat het beter kan of moet, wordt er op verbetering ingezet. - Pijler 2 Hulp en/of ondersteuning is slim verbonden: vraagwijzer Woensdrecht
Hoofddoelstelling pijler 2: Op - en afschaling van hulp en/of ondersteuning wordt nog beter ingericht. Niet alleen via gecontracteerde hulp en ondersteuning, maar ook zeker met inzet en waardering van sociale netwerken, ervaringsdeskundigheid en burgerinitiatieven. - Pijler 3 Samenwerken
Hoofddoelstelling pijler 3: Samenwerking levert een toevoeging aan de kwaliteit van ons lokale zorglandschap. Afspraken met partners zijn ondersteunend aan elkaar: het sociaal netwerk van onze inwoners, ingekochte maatwerkvoorzieningen en voorzieningen in de sociale basis.
Programmabegroting 2024
Gebaseerd op de productenstructuur zijn de diverse beleidsonderdelen vertaald in onderliggende doelstellingen. Deze staan in relatie staan tot de hierboven beschreven hoofddoelstellingen en de in 2024 te nemen maatregelen. Wat deze zijn leest u in dit hoofdstuk terug. U zult via de reguliere planning & control-cyclus kennisnemen van de realisatie van deze subdoelstellingen.
2024 en verder
Naast de kwantitatieve verantwoording in de reguliere P&C-cyclus, zal er de komende jaren aandacht zijn voor de kwalitatieve ontwikkeling van het te voeren beleid en de jaarlijks te nemen maatregelen. Als u in 2024 de programmabegroting 2025 voorgelegd krijgt, zult u misschien andere doelstellingen onderbouwd opgenomen zien. De onderliggende intentie hierbij is dat ons zorglandschap relevant voor onze inwoners blijft en voor inwoners dichtbij is georganiseerd. De hierboven beschreven hoofddoelstellingen zijn daarom ‘massief’ en fungeren als leidend kompas.
Tot slot
Wij kijken er naar uit om de komende periode, samen met u, ons hoofd, hart en handen in te zetten voor jonge en oude (en tijdelijke) inwoners die hulp- en ondersteuning nodig hebben.